بمناسبت روز جهانی علیه خشونت بر زنان
خشونت علیه زنان یک خصلت شرمناک دنیای مدرن!
با هم علیه خشونت بر زنان
۲۵ نوامبر، چهارم آذر ماه، روز جهانی علیه خشونت بر زنان است. این روز به یادبود خاطره ۳خواهر اهل جمهوری دومینیکن، خواهران "میرابال" انتخاب شده است. این سه زن در سال ۱۹۶۰ در دوران حکومت دیکتاتوری رافائل تروئیلو به قتل رسیدند. این روز به عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان تعیین شده تا بر وجود پدیده خشونت جنسیتی در جهان اذعان شود و برای مبارزه با آن در دنیا مبارزه شود. برای سال ها احزاب و سازمان های پیشرو و نهادهای مدافع حقوق زن در سراسر جهان پیگیرانه کوشیده اند خشونت علیه زنان را بعنوان یک امر اجتماعی برسمیت بشناسانند. مساله ای که بعنوان امری در حیطه خصوصی شناخته میشد و لذا جامعه و دولت از کنار آن میگذشتند. این تلاش ها به ثمر نشست و اکنون در کشورهایی قوانین مؤثری در مقابله با خشونت علیه زنان تصویب و به مورد اجراء گذاشته شده و خدمات بعضا مهمی در اختیار قربانیان این نوع خشونت ها گذاشته میشود.
در اکتبر 1999 سازمان ملل با تصویب یک قطعنامه بر علیه خشونت بر زنان روز 25 نوامبر را رسما روز پایان دادن به خشونت علیه زنان اعلام کرد. این اقدامی مثبت ولی ناکافی است. علیرغم کمپین های جنبش دفاع از حقوق زن، اکثریت زنان جهان تحت خشونت قرار دارند. ضرب وجرح توسط افراد ذکور خانواده، تجاوز جنسی، خشونت لفظی، کنترل زندگی و بعضا اسارت در خانه، کشتار نوزادان دختر، انتخاب جنسیت نوزادان، ختنه دختران، قتل های ناموسی، و همچنین بردگی جنسی توسط باندهای بین المللی فحشاء یکی از خصلت های ریشه دار و یکی از وجوه شرمناک جامعه مدرن است. بعلاوه در بخشی از دنیا که تحت اسلام زندگی میکند، زنان بطور رسمی تحت خشونت دولتی قرار دارند. حجاب اجباری و آپارتاید جنسی زنان را از یک زندگی نیمه نرمال نیز محروم میکند. پلیس عفت در این کشورها، بخصوص ایران، زنان را وحشیانه مورد اذیت و آزار، زندان و شکنجه قرار میدهد. مورد زهرا بنی یعقوب، پزشک جوانی که اخیرا در بازداشتگاه منکرات همدان به قتل رسید، یک نمونه وحشتناک و گویای وضعیت زنان است.
برای ریشه کن کردن خشونت علیه زنان نه تنها باید مبارزه ای همه جانبه علیه سنتها، اخلاقیات و خرافات مذهبی و ارتجاعی و فرهنگ مردسالار سازمان داد، بلکه باید مبارزات پیگیری علیه نظام تفرقه افکن و نابرابر سرمایه داری که به عقب ماندگی و نابرابری برای ادامه حیات نیازمند است و دولت های حافظ این نظام نیز سازمان داد. همچنین مبارزه با فقر یکی از مسائل مهم و پایه ای برای رفع خشونت علیه زنان است. علاوه بر تمام این مسائل مهم در جوامع اسلام زده، نظیر ایران مبارزه با اسلام سیاسی و تلاش برای استقرار یک نظام آزادیخواه و برابری طلب و سکولار از ملزومات مبارزه با خشونت علیه زنان چه در شکل دولتی و چه خانوادگی است.
سازمان آزادی زن همه زنان و مردان آزادیخواه را به مبارزه ای گسترده علیه خشونت نسبت به زنان و برای برابری زن و مرد فرا میخواند. به همین مناسبت ما یکبار دیگر بازداشت و اسارت فعالین حقوق زن در ایران را قویا محکوم میکنیم و از تمام انسان های آزادیخواه میخواهیم که به کمپین ما برای آزادی این فعالین بپیوندند و پتیشن مربوط به این کمپین را امضاء کنند.
http://www.PetitionOnline.com/maryam20/petition.html
ستم بر زن موقوف !
سرکوب زنان ممنوع!
زنده باد آزادی زن!
سازمان آزادی زن
1 آذر 86
www.azadizan.net |